Wienerberger JokiDuo – Talo A ja B

Porin Asuntomessujen kohde 22 Wienerberger JokiDuo on kahdesta erillistalosta muodostuva kokonaisuus. Molemmat talot ovat 130-neliöisiä ja pohjakuviltaan toistensa peilikuvia. Talot on suunnitellut rakennusarkkitehti Birgitta Hjelm-Luontola, joka myös muuttaa toiseen taloista miehensä ja tyttärensä kanssa.

Asukkaille koti on paikka, jossa ei odoteta vain viikonloppuja, vaan halutaan nauttia jokaisesta arkipäivästäkin yrittäen tehdä siitä juhlaa. Niinpä sisustukseenkin haluttiin saada ripaus luksusta.Sisustusratkaisuiltaan talot kuitenkin poikkeavat täysin toisistaan; materiaalit, valaistus, värimaailma ja sisustus ovat asunnoissa täysin erilaiset. Messuvierailijoille tämä tarjoaa mahdollisuuden nähdä sama tila erilaisin tyylein toteutettuna ja tilaisuuden mieleisten ideoiden poimimiseen.

Taloissa on alakerroksessa suuret spa-osastot sekä kaksi makuu- tai työhuonetta. Kummastakin alakerran huoneesta on käynti Kokemäenjoen puoleiselle terassille. Kauniit suorat portaat nousevat avoimeen yläkertaan, josta aukeaa henkeäsalpaava maisema joelle päin. Avoin keittiö on suunnattu niin, että saarekkeella ruokaa laittaessa voi ihailla maisemaa ja keskustella vieraiden kanssa. Yläkerran makuuhuone on tilava. Tilantuntua lisää lasiliukuseinä, jonka takaa löytyvät vaate- ja kylpyhuoneet.

Kummankin asunnon sisäovet toteutettiin pääosin seinän sisään pehmeästi liukuvilla Eclisse Pocket Door -liukuovilla. Näin ovet eivät auki ollessaan ole hallitsevia elementtejä tai tiellä tilasta toiseen kuljettaessa.

JokiDuon taloissa on käytetty monia erilaisia ovilehtiä, joten liukuovia harkitsevalle tämä kohde on loistava inspiraation lähde. A-talosta löytyy mustia ja valkoisia laakaovia mattapintaisena ja kiiltävänä. B-talossa puolestaan erikoisuutena on mustia, valkoisia ja kirkkaita lasiliukuovia – kirkkaaseen lasiovea korostaa lisäksi kaunis etsausteipattu puun oksiston kuviointi.

Jaa kirjoitus

Kohteen liukuovet