Eclisse Pocket Door -likuovet - Villa Poiju, Porin Asuntomessut

Villa Poiju

Villa Poiju on Porin Asuntomessuille rakennettu kaksikerroksinen omakotitalo, joka on suunniteltu viisihenkisen perheen elämää ja tarpeita ajatellen.

Talo on hyvin suuri, huoneistoalaltaan 217-neliöinen L-mallinen talo, joka on sijoitettu tonttinsa kulmaan. Tontti sijaitsee tien päässä eli lähimpänä messualueen vieressä virtaavaa Kokemäenjokea. Tästä sijainnista perhe ja arkkitehti Lauri Pöyhönen ottivat kaiken hyödyn sijoittamalla suuren keittiön ja oleskelutilat yläkertaan, jotta jokirannan näkymät saataisiin mahdollisimman vaikuttaviksi. Kaunista maisemaa kelpaa katsoa ikkunoiden läpi – onhan olohuoneessa melkein 38 neliötä lasia joelle päin.

Olohuoneen viereisen työhuoneen oveksi valittiin Eclisse Pocket Door -liukuovi, joka jatkaa sulavasti olohuonetilan työhuoneen puolelle. Oven takaa näkyy kauniisti suoraan parvekkeen lasioven kautta ulos. Myös vanhempien makuuhuoneen vaatehuoneen oveksi valittiin seinän sisään pehmeästi liukuva Eclisse Pocket Door -ovi. Perhe sanoo vertailleensa liukuovia ja ihastuneensa Eclissen laajaan tuotemallistoon sekä vakuuttuneensa loistavasta hinta-laatusuhteesta.

Talon rakentamisessa ei haluttu kikkailla tai tehdä valintoja messuvieraiden ihastuttamiseksi, vaan toteuttaa perheen omia visioita ja intressejä. Rakennuttajaperhe sanoo rakentaneensa kotinsa messualueelle kuin mihin hyvänsä muuallekin. Tontti päädyttiin ostamaan ennen kaikkea sen erinomaisen sijainnin takia. Talotoimittajaksi he valitsivat paikallisen HEVI kivitalon, jonka kanssa rakentaminen sujui mallikkaasti. Talo on osin kaksikerroksinen, autotallin päälle on rakennettu kaunis kattoterassi. L-muotoinen talo antaa suojaa eteläpihalle lasten leikkejä varten.

Talon tilaratkaisu on konstailematon ja avara. Alakerrassa on kotoisa TV-tila, kodinhoitohuone sekä neljä makuuhuonetta. Eteisen portaista noustaan yläkertaan, jossa katse nauliutuu upeisiin maisemiin joelle päin. Avara tunnelma hiljentää ja rauhoittaa. Talon sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Susanna Viertola.

Kodista haluttiin klassisen tyylikäs. Värimaailma onkin hyvin vaalea, jossa korosteväreinä käytetään mustaa ja tammen luonnollista sävyä. Harkitut kontrastisävyt näkyvät erittäin kauniisti talon keittiössä, jossa mustat kaapistot erottuvat jykevinä valkoiselta seinältä. Puunsävyiset pöytätasot sointuvat kauniisti yhteen lattian sävyn kanssa.

Jaa kirjoitus