Verso

Verso on moderni, 150 asuinneliön moderni kaupunkipuutalo, jonka tilasuunnittelun lähtökohtana ovat lapsiperheen arkeen soveltuvat toiminnallisuudet, tehokkuus ja muunneltavuus. Talossa on 4-5 huonetta, keittiö, kodinhoitohuone, kylpyhuonetilat sekä autokatos.

Lapsiperheiden tarpeet on huomioitu talon suunnitteluprosessin alusta lähtien. Esimerkiksi kuraeteinen ovat kätevä yksityiskohta – kuraiset vaatteet voi laittaa saman tien pesuun tai kuivaukseen. Rakennuksessa on myös paljon yhteisiä tiloja, joissa rakennuttajapariskunta Kröger sekä perheen 1,5- ja 3-vuotiaat lapset voivat viettää aikaa. Talon yläkerrassa puolestaan on lasten valtakuntaa.

Eclisse Pocket Door -liukuovijärjestelmät tekevät tilojen käyttötavan ja -tarkoituksen muuntamisesta nopeaa ja yksinkertaista. Avattaessa ovilevy katoaa seinän sisään, luoden tilalle yhtenäisen ja avaran ilmeen. Vastaavasti huoneen jakaminen kahdeksi erilliseksi tilaksi onnistuu kädenkäänteessä.

Tyylikkäästi ilman listoituksia, karmeja tai muitakaan ovenpieliä toteutettava Syntesis Line -liukuovikehys toimii hienosti tilanjakajana Krögereiden lastenhuoneessa.

– Kun lapset ovat vielä pieniä, auttaa iso pariovi avaamaan tilan isoksi ja yhtenäiseksi. Sitten kun he kasvavat, saa ovet suljettua ja tehtyä lapsille omat, erilliset huoneet, Laura Kröger kertoo liukuoviratkaisun toiminnallisuudesta.

Kröger kiittelee seinän sisään liukuvia väliovia siitä, että auttavat säästämään tilaa ja mahdollistavat siten perinteisiä ovia enemmän vaihtoehtoja sisustamiseen.

– Liukuovet ovat siistejä, hienoja ja säästävät tilaa. Kun kääntösädettä ei tarvitse miettiä, voi tehdä uudenlaisia sisustusratkaisuja. Ne soveltuvat kaikin puolin hyvin tilansäästöajatteluumme: käytetään neliöt hyödyksi. Talossa on ylipäätään hyvin vähän hukkaneliöitä, myös portaiden alle jäävä tila on hyödynnetty matalana vaatehuoneena, Kröger sanoo ja lisää, että tätäkään ratkaisua ei olisi pystytty toteuttamaan ilman liukuovea – saranoidun oven kääntymiselle ei olisi ollut tilaa kummallakaan puolella. Pocket Doorin ansiosta tila saatiin hyötykäyttöön.

Jaa kirjoitus

Kohteen liukuovet