Omatalo Ajatus

Mikkelin asuntomessuilla esitelty Omatalo Ajatus on viisihenkisen Krievetzin perheen uusi koti. Yksikerroksisen talon 184-neliöä jakautuvat kuuteen huoneeseen, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja saunaan.

Omatalo Ajatus sai nimensä jo suunnitteluvaiheessa. Paperille kertyi tarkka toivelista kodin tulevista ominaisuuksista, joten Ajatus oli nimivalintana luonteva.

Ensinnäkin talo hyödyntää hienosti kaunista sijaintiaan – aamuauringon valonsäteet uivat sisään Saimaan suuntaan avautuvalta sivulta. Seinä on lähes kauttaaltaan ikkunapintaa, joten näkymän ihailu on helppoa ja nautinnollista. Iltaa voi puolestaan viettää atriumpihalla, jolta löytyy terassikanteen upotettu pore- ja vastavirta-allas.

Kodin sisätilat on suunniteltu tulevien asukkaidensa toiveiden mukaisesti palvelemaan perheen arkea. Käytännöllisyyteen panostettiin muun muassa sijoittamalla autotalli saman katon alle asuintilojen kanssa sekä sijoittamalla lasten huoneet omaan siipeensä, josta löytyy myös esimerkiksi television katseluun soveltuva avara aulatila. Suunnitteluratkaisun tavoitteena on rajata leikit tietylle alueelle, jolloin perheen yhteiset oleskelutilat voisivat pysyä hieman siistimpinä ja rauhallisempina.

Sisustuksessa on haettu selkeää ja levollista yleisilmettä, johon on tuotu rouheutta seinäpintojen kautta tekemällä jokaiseen huoneeseen tehosteeksi yksi kuitutapetoitu seinä. Kantavana ajatuksena oli luoda selkeät peruslinjat, jolloin kodin tunnelmaa on helppo vaihtaa värikkäiden tekstiilien avulla.

Omatalo Ajatuksen sisäovet on toteutettu pääasiassa seinän sisään liukuvilla Eclisse Pocket Door -liukuovilla. Ratkaisu soveltuu erinomaisesti selkeälinjaiseen sisustukseen. Tyylikkäät tummat ovilevyt liukuvat avattaessa piiloon seinän sisälle, jolloin kodin tunnelma on helppo muuttaa avarasta yksityiseksi ja päinvastoin. Kun pystypinnoilla vuorottelevat vain väliseinät ja oviaukot, on yleisilme harmoninen ja kaikki lattia- ja seinäpinnat sisustettavissa.

Kaikkiaan Omatalo Ajatuksessa on 10 Eclisse-liukuovea. Single-kehyksellä varustetut sisäovet ovat käyntiovina kaikissa makuuhuoneissa ja lasten huoneiden vaatehuoneissa. Ratkaisua on hyödynnetty myös viihdealueen ja kodinhoitohuoneen käyntiovena.

Jaa kirjoitus

Kohteen liukuovet