CasaKivi

CasaKivi on nelihenkisen perheen uusi koti. Lammi-kivitalo oli perheelle helppo valinta, sillä he olivat aiemmin asuneet puutalossa ja uuden kodin haluttiin olevan jotain ihan muuta.

Arkkitehti Kirsti Kanervan kanssa suunniteltiin mahdollisimman valoisa talo yhteen kerrokseen. Uuden kodin toivelistalla oli suuri olohuone, selkeä pohjaratkaisu ja mahdollisimman helppohoitoinen piha. Aktiivisen elämäntilanteen vuoksi suuren pihan laittamiseen ei jää tarpeeksi aikaa. Porin asuntomessualueen kompaktit tontit olivat perheelle mieluinen asia.

Talon keskellä sijaitsee upea korkea olohuone, ruokailutila ja keittiö. Suuri ja avara tila keskellä taloa toimii perhettä kokoavana kohtaamispaikkana. Teini-ikäisiä lapsia kuulemma näkee nykyään yhä harvemmin.

”Mutta jääkaapilla heitä tulee nähtyä sentään joskus”, perheen isä letkauttaa.

Kaunis keittiö on suunniteltu etenkin sujuvaa arkea varten. Korkean olohuoneen erikoisuus on katossa kulkevat led-nauhat, jotka antavat hienon modernin tunnelman tilaan. Myös lasten makuuhuoneisiin asennettiin led-valonauhat. Lapset iloitsevat, että huoneidensa valojen väriä voi säätää. Olohuoneen valaisee kummaltakin puolelta suuret ikkunapinnat. Tunnelmaa ruokailutilaan ja olohuoneeseen luo kahteen suuntaan aukeava takka. Oleskelutilat jatkuvat talon ulkopuolelle suurelle pergolalla katetulle terassille, jossa on ulkoallas sekä tarpeeksi tilaa kesästä nauttimiseen.

Toisessa päässä taloa sijaitsevat makuuhuoneet sekä kodinhoitotilat. Suuresta vanhempien makuuhuoneesta on käynti erilliseen kylpyhuoneeseen sekä vaatehuoneeseen. Makuuhuoneen, vaatehuoneen sekä kylpyhuoneen välioviksi perhe halusi seinän sisään sulavasti liukuvat Eclisse Pocket Door -liukuovet. Myös erilliseen kodinhoitohuoneeseen valittiin Eclisse-liukuovi.

Eclisse oli helppo valinta, sillä ovien haluttiin olevan laadukkaat käyttää ja kauniin listattomat. Eclisse Syntesis Line -tuotteilla saatiin tilasta tyylikäs ja käytännöllinen.

Jaa kirjoitus

Kohteen liukuovet