Casa Terde

Casa Terde on vuoden 2018 Porin asuntomessuille rakennettu nelihenkisen perheen koti. Puurakenteinen Ainoakodissa on 1,5 kerrosta. Talon huoneistoala on 175 neliötä. Talon ideoi perheen isä ja ideat toteutti arkkitehti Päivi Vuori. Perhe osallistui muutenkin vahvasti talon suunnitteluun, sillä perheen isällä on paljon alan työkokemusta, myös Ainoakodin talomyyjänä.

”Talon perusideana oli saada yhtenäinen keittiö ja olohuone. Ja iso sellainen”, perheen äiti kertoo.

Perheellä käy kylässä paljon ystäviä ja sukulaisia. Elämänmakuista elämää varten päätettiin säästellä talon makuuhuoneiden neliöissä ja sijoittaa enemmän neliöitä yhteisiin tiloihin. Alakerrassa sijaitsee suurten oleskelutilojen lisäksi lasten makuuhuoneet, kodinhoito- ja pesutilat sekä viihdehuone. Yläkerran aulatilasta on käynti suurelle kattoterassille ja aikuisten hulppeaan makuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yhteydessä on oma walk-in -vaatehuone sekä oma kylpyhuone.

Vanhempien tilat erottaa muusta yläkerrasta Eclisse Pocket Door -liukuovi. Yhteensä talossa on kuusi Eclisse-liukuovea: alakerran viihdehuoneessa, kahdessa lasten makuuhuoneessa sekä kodinhoitohuoneessa. Eclisse oli perheelle helppo valinta, sillä se säästää paljon tilaa käytävillä ja huoneissa, kun ei tarvitse murehtia aukeavista ovista.

”Eikä lapset voi paiskoa ovia”, äiti naurahtaa ja kiittelee soft close -ominaisuutta, joka hidastaa ja pehmentää oven sulkeutumista.

Perheen äiti kuvailee Casa Terden olevan sisustukseltaan melko tyypillinen suomalainen koti. Kodissa on paljon lämpimiä sävyjä, myös ruskeaa ja mustaa ripotellen.

Casa Terden erikoisuus on sen kaksi suurta terassia. Vaikka talo on saanut nimensäkin terasseistaan, eivät terassit sanelleet talon muotoa – päinvastoin. Alkuperäinen idea oli rakentaa talo yhteen tasoon, mutta tontin kaava vaati vähintään 1,5-kerroksista taloa. Näin syntyi ajatus isosta kattoterassista. Idea oli hyvä ja 67-neliöinen terassi osoittautui upeaksi. Ihanasti sisustetusta terassista tulee varmasti yksi näiden messujen mieleenpainuvista yksityiskohdista. Terassille on käynti sekä sisältä että talon ulkopuolelta kierreportaita pitkin.

Jaa kirjoitus

Kohteen liukuovet